Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

L&R Cellacare® Manu Control Comfort polsorthese voor polsstabilisatie

€ 43,90

Gratis bezorging vanaf €30 in NL

  • Stabilisatie van de pols in neutrale positie
  • Druk kan individueel worden aangepast door drie bandjes
  • Duim en vingers blijven vrij beweegbaar
  • Hoog draagcomfort dankzij naadloze manchetten en zacht binnenmateriaal
  • Beugels kunnen worden verwijderd - de orthese is dus wasbaar

Kies uw versie

Kant
Maat

€ 43,90

Levertijd 1 - 0 Tage

Aantal
Stück
Productnummer: 140141

Productbeschrijving en prestatiekenmerken:

Cellacare® Manu Control Comfort is een orthese voor de pols. Door de combinatie van twee aan de zijkant geïntegreerde spalken, een uitneembare spalk aan de palmaire kant, en drie stabilisatiebanden wordt de pols geïmmobiliseerd. De spalken kunnen indien nodig door een vakman individueel worden aangepast.

Productsamenstelling:

Polyamide, elastaan, polyester, katoen, polyurethaan, aluminium, polypropyleen, polyacetaal

Beoogd gebruik:

Orthese voor het immobiliseren van de pols

Indicaties:

  • posttraumatisch na matige tot ernstige distorsies (verstuikingen)
  • actieve artrose en/of artritis van de pols
  • peesontstekingen in de pols (tendinitis)
  • peesschedeontstekingen (tendovaginitis)
  • nabehandeling van polsfracturen na operatie of gipsverband
  • complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) in fase 1
  • beginstadium van carpaletunnelsyndroom
  • instabiliteit en functionele overbelasting van de pols

Contra-indicaties:

  • bekende allergie en/of overgevoeligheid voor het product of bestanddelen daarvan

Bijwerkingen:

In zeer zeldzame gevallen kunnen huidirritatie en/of allergieën optreden.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen:

Gebruik de Cellacare® Manu Control Comfort alleen als dit door een arts is voorgeschreven. Bij het eerste gebruik van het product moet de patiënt door vakkundig personeel worden geïnstrueerd in het op de juiste manier aanbrengen van dit product.

  • De draagduur van het product wordt door de behandelend arts bepaald, al naargelang indicaties en genezingsverloop.
  • De Cellacare® Manu Control Comfort mag uitsluitend op een intacte huid worden gebruikt. Wonden moeten voorafgaand aan het aanleggen met een geschikt wondverband worden afgedekt.
  • Bij huidziektes en/of letsel in het applicatiegebied (open, niet-intacte of beschadigde huid) neemt u contact op met de behandelend arts of vraagt u medisch advies voordat u het product gaat aanleggen.
  • Bij bepaalde morfologische bijzonderheden van de te behandelende pols die de behandeling met de orthese en het juiste gebruik daarvan beperken of bemoeilijken, neemt u contact op met de behandelend arts of vraagt u medisch advies voordat u het product gaat aanleggen.
  • Leg het product met behulp van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en de afbeeldingen aan. Controleer of het product tijdens het gebruik goed blijft zitten en corrigeer als dit niet het geval is.
  • Bij klachten of problemen raadpleegt u een professionele zorgverlener.
  • Als in het behandelde lichaamsdeel zwelling of een doof gevoel optreedt, moet het product worden verwijderd en advies worden gevraagd aan een zorgverlener.
  • De Cellacare® Manu Control Comfort is uitsluitend bestemd voor gebruik bij één patiënt.
  • De duurzaamheid van het product kan door bepaalde factoren in gevaar komen, bv. door voorwerpen met scherpe randen of door schade aan de klittenbandsluiting. Om dit te voorkomen moet de klittenbandsluiting altijd gesloten worden, bijvoorbeeld als het product niet wordt gedragen of als het wordt gewassen.
  • De Cellacare® Manu Control Comfort mag niet meer worden gebruikt na de laatste dag van de maand die op de verpakking staat aangegeven (uiterste houdbaarheidsdatum).
  • Bij bovenmatige gebruikssporen die een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties van het product, raadpleegt u professionele zorgverleners en vervangt u het product als dat nodig is.

Gebruiksinstructies:

Voorbereiding:

1. Open alle klittenbandsluitingen (Afb. 1).

2. Als de klittenbandsluiting uit de gesp is gegleden, leidt u de klittenbandsluiting van de bovenste band geheel door de bovenste gesp, zodat deze er niet weer kan uitglijden. Herhaal de procedure met de klittenbandsluiting van de onderste band en de onderste gesp (Afb. 2).

3. Als de palmaire spalk op advies van uw arts of voor een wasbeurt moet worden verwijderd, doet u dat door de spalk door de split uit de orthese te halen (Afb. 3). Om de spalk weer aan te brengen, schuift u deze weer door de split naar binnen. Een pijl op de bovenkant van de spalk geeft de juiste richting aan (Afb. 4).

Toepassing:

1. Steek de betreffende pols zodanig in de orthese dat de duim in de daarvoor bestemde uitsparing zit (Afb. 5).

2. Sluit de over de hand lopende band waarbij u deze verder door de gesp trekt, en zet de band in tegengestelde richting op de orthese vast met behulp van de klittenbandsluiting. Herhaal deze procedure met de band die zich op de onderarm bevindt (Afb. 6). Om een goede stabilisatie te bereiken moet u er op letten dat u de band in de richting trekt waar deze vandaan komt (Afb. 7).

3. Leid de brede middelste band van de buitenkant over de pols en zet deze vast met behulp van de klittenbandsluiting aan de onderkant van de orthese (Afb. 8).

4. Controleer of de orthese en de banden (Afb. 9) goed zitten en corrigeer eventueel de druk op de pols door de trekkracht aan te passen. Wij raden aan de palmaire spalk individueel door een vakman te laten aanpassen om een optimale pasvorm van de orthese te bereiken.

Wasvoorschrift:

Verwijder de palmaire spalk. Reinig de palmaire spalk apart met een vochtige doek. Was de orthese in de machine op 30°C (programma voor fijne was) met soortgelijke kleuren. Geen bleekmiddel gebruiken. Laat Cellacare® Manu Control Comfort aan de lucht drogen, uit de buurt van warmtebronnen. Niet drogen in de wasdroger. Niet strijken en niet chemisch reinigen. Sluit de klittenbandsluitingen en maak indien mogelijk gebruik van een waszakje. Maak het klittenband regelmatig schoon om de kleefkracht van het klittenband en de werkzaamheid van het product te behouden.

Opslag- en transportvereisten:

De Cellacare® Manu Control Comfort moet beschermd tegen licht en vocht worden bewaard (bij voorkeur in de originele verpakking).

Weggooien:

In Europa kan productafval worden toegewezen aan een afvalcode uit hoofdstuk 18 01 en verpakkingsafval aan een afvalcode uit hoofdstuk 15 01 van de Richtlijn over de Europese Afvalcatalogus (Afvalcatalogusbesluit – AVV). Verpakkingen die geschikt zijn voor hergebruik, moeten naar de betreffende nationale recyclesystemen worden gebracht.

Algemene aanwijzing:

In geval van een ernstig incident neemt u contact op met de fabrikant en de verantwoordelijke zorgautoriteiten.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.