Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

L&R Cellacare® Gilchrist Sling Classic Schouderorthese immobiliseert schouder en arm

€ 49,90

Gratis bezorging vanaf €30 in NL

  • Immobiliseert schouder en arm in gedefinieerde positie voor verlichting
  • Kan onafhankelijk aan- en uitgetrokken worden
  • Klittenbandsluitingen maken eenvoudige positionering en aanpassing mogelijk
  • Gewatteerde bandage voor een comfortabele pasvorm
  • Ademend materiaal voert vocht af van de huid

Kies uw versie

Maat

€ 49,90

Levertijd 1 - 0 Tage

Aantal
Stück
Productnummer: 140111

Productbeschrijving en prestatiekenmerken

De Cellacare® Gilchrist Sling Classic is een orthese voor het immobiliseren van het schoudergewricht en de arm. De orthese kan zowel aan de rechter- als aan de linkerarm worden gedragen.

Productsamenstelling

Polyamide, polyester, polyurethaan, katoen, polyoxymethyleen, elastaan

Beoogd gebruik

Orthese voor het immobiliseren van het schoudergewricht en de arm in een bepaalde positie

Indicaties

  • acuut pijnlijk spier- en/of peesletsel aan schouder en bovenarm
  • posttraumatische en/of postoperatieve fixatie van schouder en bovenarm bij:
  • volledige of gedeeltelijke ontwrichting, verrekking of knelling
  • acute schouderinstabiliteit
  • spier- en/of peesletsel
  • chirurgische ingreep aan pezen en banden in het gebied van de schouder en bovenarm
  • elleboogletsel
  • verlamming van de bovenste ledematen

Contra-indicaties

  • bekende allergie en/of overgevoeligheid voor het product of bestanddelen daarvan

Bijwerkingen

In zeer zeldzame gevallen kunnen huidirritatie en/of allergieën optreden. Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen:

  • Gebruik de Cellacare® Gilchrist Sling Classic alleen als dit door een arts is voorgeschreven. Bij het eerste gebruik van het product moet de patiënt door vakkundig personeel worden geïnstrueerd in het op de juiste manier aanbrengen van dit product.
  • De draagduur van het product wordt door de behandelend arts bepaald, al naargelang indicaties en genezingsverloop.
  • De Cellacare® Gilchrist Sling Classic mag uitsluitend op een intacte huid worden gebruikt. Wonden moeten voorafgaand aan het aanleggen met een geschikt wondverband worden afgedekt.
  • Bij huidziektes en/of letsel in het applicatiegebied (open, niet-intacte of beschadigde huid) neemt u contact op met de behandelend arts of vraagt u medisch advies voordat u het product gaat aanleggen.
  • Leg het product met behulp van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en de afbeeldingen aan. Controleer of het product tijdens het gebruik goed blijft zitten en corrigeer als dit niet het geval is.
  • Bij klachten of problemen raadpleegt u een professionele zorgverlener.
  • Als in het behandelde lichaamsdeel zwelling of een doof gevoel optreedt, moet het product worden verwijderd en advies worden gevraagd aan een zorgverlener.
  • De Cellacare® Gilchrist Sling Classic is uitsluitend bestemd voor gebruik bij één patiënt.
  • De duurzaamheid van het product kan door bepaalde factoren in gevaar komen, bv. door voorwerpen met scherpe randen of door schade aan de klittenbandsluiting. Om dit te voorkomen moet de klittenbandsluiting altijd gesloten worden, bijvoorbeeld als het product niet wordt gedragen of als het wordt gewassen.
  • De Cellacare® Gilchrist Sling Classic mag niet meer worden gebruikt na de laatste dag van de maand die op de verpakking staat aangegeven (uiterste houdbaarheidsdatum).
  • Bij bovenmatige gebruikssporen die een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties van het product, raadpleegt u professionele zorgverleners en vervangt u het product als dat nodig is.

Gebruiksinstructies

Voorbereiding

1. De Cellacare® Gilchrist Sling Classic moet worden aangelegd terwijl u staat. De orthese kan zowel voor de rechter- als voor de linkerschouder worden gebruikt. Voor het aanbrengen van de orthese aan de betreffende arm volgt u de afbeeldingen.

2. Neem de orthese uit de verpakking. Vouw de orthese open en maak de klittenbandsluitingen van de banden en het verbindingsstuk los (A).

3. Vouw de orthese voor u uit precies zoals in de afbeelding wordt weergegeven (Afb. 1).

4. Pak de gesp (B), til deze iets omhoog en leid deze over de klittenbandsluiting (C) (Afb. 2). Trek het naar u wijzende deel van de klittenbandsluiting van onderen door de gesp zodat het er niet meer uit kan glijden (Afb. 3).

Toepassing

1. Pak de orthese vast aan het verbindingselement (D) van de banden (Afb. 4) en draai de orthese eenmaal zodat het bredere deel van de orthese (voor de elleboog) in de richting van de elleboog van de aangedane arm wijst.

2. Leid het verbindingselement (D) over uw hoofd en de aangedane schouder (Afb. 5 en Afb. 6).

3. Leg de aangedane arm in de sling (Afb. 7). Schuif de elleboog zo ver mogelijk in de sling.

4. Trek de klittenbandsluiting (C) verder door de gesp (Afb. 8) en zet deze zodanig op de orthese vast dat uw ellebooggewricht in een hoek van ongeveer 90 graden wordt geplaatst.

5. Pak het verbindingsstuk met de uiteinde van de klittenbandsluiting (A). Sluit daarmee de sling waarbij u de klittenbandsluiting op het daarvoor bestemde kleefvlak op de onderarm vastzet (Afb. 9).

6. Pak het vrije uiteinde van de band (E) achter uw rug langs en trek dit onder uw oksel door naar voren. Breng de band onder uw hand op de orthese aan (Afb. 10).

7. Controleer of de orthese goed zit. Let erop dat de banden plat liggen en niet gedraaid zijn. Indien nodig kunt u de draagpositie corrigeren door de sling aan te passen met behulp van de klittenbandsluitingen.

Wasvoorschrift

Wassen in de machine op 30°C (programma voor fijne was) met soortgelijke kleuren. Geen bleekmiddel gebruiken. Laat de Cellacare® Gilchrist Sling Classic aan de lucht drogen, uit de buurt van warmtebronnen. Niet drogen in de wasdroger. Niet strijken en niet chemisch reinigen. Sluit de klittenbandsluitingen en maak indien mogelijk gebruik van een waszakje. Maak het klittenband regelmatig schoon om de kleefkracht van het klittenband en de werkzaamheid van het product te behouden.

Opslag- en transportvereisten

De Cellacare® Gilchrist Sling Classic bij voorkeur in de originele verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.

Weggooien

In Europa kan productafval worden toegewezen aan een afvalcode uit hoofdstuk 18 01 en verpakkingsafval aan een afvalcode uit hoofdstuk 15 01 van de Richtlijn over de Europese Afvalcatalogus (Afvalcatalogusbesluit – AVV). Verpakkingen die geschikt zijn voor hergebruik, moeten naar de betreffende nationale recyclesystemen worden gebracht.

Algemene aanwijzing

In geval van een ernstig incident neemt u contact op met de fabrikant en de verantwoordelijke zorgautoriteiten.

Maattabel

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.